Glazuren

Soorten glazuren

Jarenlang heb ik met één soort glazuur gewerkt, maar sinds 2020 bied ik ook andere glazuren aan. Je kunt hieronder zien welke. De glazuurkleuren zijn in overleg beschikbaar. Keramiek met het witte glanzende glazuur heb ik het vaakst op voorraad. De meeste keramiek kan ik op bestelling glazuren met de kleur naar keuze. Bij grote objecten kan dit niet altijd. 

Ben je niet zeker van je keuze?  kom dan langs in mijn atelier!

Glanzend wit

Ik maak vooral keramiek in dit helder glanzend witte glazuur. Ik heb voor dit glazuur gekozen, omdat de vorm er goed zichtbaar door wordt, terwijl tegelijkertijd de functie centraal staat. De rustige uitstraling vind ik mooi, waardoor bloemen of opgediend eten de aandacht krijgt die het verdient. 
Dit glazuur past goed in vrijwel alle interieurstijlen.

Zijdemat transparant (zandkleur)

Dit is zijdemat transparant glazuur. Je ziet hierdoor de natuurlijke zandkleur van de klei door het glazuur heen.

De mooie matte uitstraling zorgt voor een rustig effect. Doordat je de klei zo goed ziet, zie je ook het ambacht nog meer terug.

Transparant glans (zandkleur)

Dankzij de transparantheid van dit glazuur, zie je de mooie zandkleurige klei erdoor heen.

Het onderscheidt zich door het glanzende gladde oppervlak, maar heeft een wat zachtere uitstraling dan het witte glazuur. 

Mosgroen

Dit glazuur heb ik in 2020 ontwikkeld. Dit rustige matte groene glazuur heeft een mooie ambachtelijke uitstraling. 

Het bijzondere aan dit glazuur is dat het heel variabel is, waardoor elk object uniek wordt. De éne keer is het tamelijk egaal, de andere keer komt het wat wolkiger uit de oven en heeft het zelfs glanzende delen.

Ossenbloedrood

Het ossenbloedrode glazuur wijkt door zijn donkere kleur flink af van de andere glazuren.

Het glazuur is glanzend bruinrood. De draairibbels zorgen voor tintverschillen; de éne plek wordt dan wat donkerder, de andere wat lichter. 

The making off

Ontwerpen-draaien-bakken-glazuren

Op de hoogte blijven?

Volg mij dan via sociale media of word lid van mijn nieuwsbrief