Actueel

Nieuwe website

Yes, de website is online! We hebben er maanden aan gewerkt en veel tijd en aandacht in gestoken. De producten staan er nu duidelijker op, net als het lesgeven en de workshops. We hopen dat alles duidelijk is. Het kan zijn dat er nog wat dingetjes niet goed lopen. Tip ons gerust via floortje@serviesfabriekje.nl

Veel plezier met rondkijken!

Mei 2021: start cursus Nederlandse Keramiekopleiding

In mei geef ik, als de coronaomstandigheden het toelaten, de 8-daagse cursus draaivaardigheden aan de Nederlandse Keramiekopleiding. Deze cursus staat open voor cursisten van de opleiding en mensen van buitenaf met enige draaiervaring.

Kijk voor meer info op de website van de Nederlandse Keramiekopleiding. 

Corona: minder les, meer verbouwingstijd!

Door het coronavirus zijn de lessen voor volwassenen tijdelijk gestopt. De lessen voor kinderen gaan gelukkig wel weer door.

Elk nadeel heeft zijn voordeel! Dankzij de lesstop had ik tijd voor een kleine verbouwing in mijn atelier. Mijn winkel- en ovenruimte heb ik geschilderd en in de wand naar de gang heb ik grote ramen gemaakt waardoor de ruimte nog lichter en transparanter geworden is. Heel blij mee!

Textpositie CultuurHoek

Voor de ‘Textpositie’, een expositie met tekst als thema, maakte ik deze dekselpotten met een letterreliëf. Sommige potten waren ongeglazuurd en ingewreven met chamottemeel. Andere potten waren wel geglazuurd met een matzwart glazuur. 

De expositie organiseerde ik samen met dorpsdichter Gera Pronk en tekstschrijfster Marijke Hoenderdos. 

Workshops geven in New York!

Wat was dat tof! Workshops geven in Brooklyn-New York!

Ik was in mei 2019 uitgenodigd door het Craft in Focusfestival om met allerlei andere Nederlandse ambachtslieden workshops te geven. Heel bijzonder om ook aan de andere kant van de oceaan mijn mooie beroep te mogen delen met anderen. Bekijk hier de aftermovie!
Fotocredits: Bram Kloos photography.

Leuk filmpje: streng voor Maxim Hartman

In dit erg leuke filmpje van ‘Wat is hier nu leuk aan’ zie je hoe ik Maxim Hartman (VPRO) instrueer op de draaischijf. Ik moest wel een beetje streng voor hem zijn;-

Dit was nog toen ik bij Mobach-Keramiek werkte. 

Bekijk hier het filmpje met Maxim Hartman (onderaan de pagina) 

 

Op de hoogte blijven?

Volg mij dan via sociale media of word lid van mijn nieuwsbrief