Actueel

April 2024: TV-opnames Pats Boem Kledder

 Er is letterlijk nog nooit zó op mijn vingers gekeken tijdens de opnames van Pats Boem Kledder die filmden hoe je een kopje maakt ;- Het hele proces is minutieus in beeld gebracht door een cameravrouw en een geluidman. 

Pats Boem Kledder is een programma van NTR-NPO voor kinderen waarin het productieproces van een product centraal staat, in mijn geval dus een kopje. Het was echt heel tof! De uitzending volgt later dit jaar. 

Maart 2024: Ambacht in Beeld-Brussel

Op het Paasweekend van 30-31 maart gaf ik samen met mijn collega Tanja van Schagen workshops tijdens het eerste Ambacht in Beeldfestival in Brussel. Het festival werd gehouden op een prachtige historische locatie: het Gare Maritime in Tour en Taxis. Tijdens het Ambacht in Beeldfestival kunnen mensen kennis maken met talloze ambachten én het zelf uitproberen.

Kijk hier de aftermovie van dit fantastische festival!

Foto: Bram Kloos photography

 

Februari 2024: stagiairs maken leuke filmpjes

En ineens had ik twee leuke stagiairs die wel eens eventjes mijn insta onder handen zouden nemen…Nou en dat deden ze! Twee weken lang stond mijn atelier op zijn kop en waren we met z’n drieën druk bezig om filmpjes te bedenken en het script vervolgens uit te voeren. En ze zijn zo leuk geworden, echt trots op ze!

Filmpje Klei maken van natte restklei
Filmpje Klei maken van droge restklei
Filmpje Tulpenvaas maken – deel draaien
Filmpje Tulpenvaas maken – deel monteren, bakken en glazuren

Nieuwe website

Yes, de website is online! We hebben er maanden aan gewerkt en veel tijd en aandacht in gestoken. De producten staan er nu duidelijker op, net als het lesgeven en de workshops. We hopen dat alles duidelijk is. Het kan zijn dat er nog wat dingetjes niet goed lopen. Tip ons gerust via floortje@serviesfabriekje.nl

Veel plezier met rondkijken!

Mei 2021: start cursus Nederlandse Keramiekopleiding

In mei geef ik, als de coronaomstandigheden het toelaten, de 8-daagse cursus draaivaardigheden aan de Nederlandse Keramiekopleiding. Deze cursus staat open voor cursisten van de opleiding en mensen van buitenaf met enige draaiervaring.

Kijk voor meer info op de website van de Nederlandse Keramiekopleiding. 

Corona: minder les, meer verbouwingstijd!

Door het coronavirus zijn de lessen voor volwassenen tijdelijk gestopt. De lessen voor kinderen gaan gelukkig wel weer door.

Elk nadeel heeft zijn voordeel! Dankzij de lesstop had ik tijd voor een kleine verbouwing in mijn atelier. Mijn winkel- en ovenruimte heb ik geschilderd en in de wand naar de gang heb ik grote ramen gemaakt waardoor de ruimte nog lichter en transparanter geworden is. Heel blij mee!

Textpositie CultuurHoek

Voor de ‘Textpositie’, een expositie met tekst als thema, maakte ik deze dekselpotten met een letterreliëf. Sommige potten waren ongeglazuurd en ingewreven met chamottemeel. Andere potten waren wel geglazuurd met een matzwart glazuur. 

De expositie organiseerde ik samen met dorpsdichter Gera Pronk en tekstschrijfster Marijke Hoenderdos. 

Workshops geven in New York!

Wat was dat tof! Workshops geven in Brooklyn-New York!

Ik was in mei 2019 uitgenodigd door het Craft in Focusfestival om met allerlei andere Nederlandse ambachtslieden workshops te geven. Heel bijzonder om ook aan de andere kant van de oceaan mijn mooie beroep te mogen delen met anderen. Bekijk hier de aftermovie!
Fotocredits: Bram Kloos photography.

Leuk filmpje: streng voor Maxim Hartman

In dit erg leuke filmpje van ‘Wat is hier nu leuk aan’ zie je hoe ik Maxim Hartman (VPRO) instrueer op de draaischijf. Ik moest wel een beetje streng voor hem zijn;-

Dit was nog toen ik bij Mobach-Keramiek werkte. 

Bekijk hier het filmpje met Maxim Hartman (onderaan de pagina) 

 

Op de hoogte blijven?

Volg mij dan via sociale media of word lid van mijn nieuwsbrief