speciale ontwerpen

Heeft u een bijzonder idee? U wilt iets laten maken dat niet te koop is in een gewone winkel? En u ziet het niet op deze website? Overleg dan met mij wat uw ideeën zijn, dan bekijken we wat er mogelijk is.

Bekijk in de fotogallery welke ideeën van anderen werkelijkheid zijn geworden.
Groepje preparaatpottenTulpenvaas Serviesfabriekje speciale opdracht 267pxcompost-torenQuartospel met Anton en FloortjeIMG_0496 Tafelsetje La ProvenceHuwelijksservies ServiesfabriekjeIMG_8848 vaasIMG_5953 Urn

Preparaatpotten

Voor de BD-vereniging ontwierp ik deze preparaatpotten. Ze vroegen om een kunstzinnige vormgeving, maar ze moesten ook handig in gebruik zijn. Het ontwerp is geinspireerd op oude apothekerspotten. Preparaatpotten zijn handige voorraadpotten voor boeren en (hobby)tuinders van 1 liter voor het bewaren van mestpreparaten. Elk van de zeven potten is voorzien van een deksel met een stempel met de naam van het preparaat. Voor de stempel zijn oude drukletters gebruikt.
Lees hier meer over de preparaatpotten.

U kunt de preparaatpotten hier bestellen, of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Tulpenvaas

Een klant vroeg: kun je ook een tulpenvaas maken met ongelijke halsjes. Oftewel, het éne halsje kort, het andere lang? Ja hoor, dat kan, u vraagt, wij draaien! Dus heb ik een vaas en losse halsjes gedraaid. Daarna heb ik in de vaas gaten gemaakt, waarna ik de halsjes erop heb gemonteerd. Daarna drogen, bakken, glazuren en nogmaals bakken.

Het resultaat ziet u hieronder. Door de mooie bloemen is het verschil in de grootte van de halsjes helaas niet te zien.

Compost-toren

Een tuinliefhebber met veel verstand van compost vroeg mij of ik voor hem een composttoren kon ontwerpen en maken. Deze torens worden in o.a. India veel gebruikt om het dagelijkse groene keukenafval (daily dump) supersnel en schoon te verwerken tot prachtige compost. Ze worden ook wel wormentoren genoemd. Hij wilde graag een mooi, kunstzinnig exemplaar zodat het ook als kunstwerk in de tuin of bijkeuken kan staan. De toren bestaat uit drie losse potten en een deksel. De bovenste twee hebben een open bodem (bedekt door een gaasje), zodat het vocht naar beneden kan zakken. De toren is in 2014 in gebruik genomen en wordt nu getest naar werkzaamheid in het toch wat koudere hollandse weertype.

Quartospel

In opdracht van een klant uit de buurt van Nijmegen heb ik dit Quartospel ontworpen en in groot formaat gemaakt. Het bestaat uit 16 verschillende pionnen die allemaal net even anders zijn. Het is een kunstwerk, maar je kunt er ook mee spelen. Het spel is een soort kruising tussen schaak en drie-op-een-rij. Het spel staat in een tuin, op een grote terrastegel. Lees hier meer over dit ontwerp bij ‘reacties’.

Op de foto links wordt het spel geplaatst in de tuin.

Tafelsetje voor olie/zout/boter

Samen met restaurant La Provence uit Driebergen heb ik dit tafelsetje ontworpen. Het bestaat uit vier onderdelen. Een schotel met daarop een oliekannetje, een bakje voor boter en een bakje voor zout. Op elke tafel van dit sterrenrestaurant staat de komende tijd één zo’n setje. Daarnaast is er tot eind september 2014 een expositie met werk van mijn werk te zien in het restaurant.

De setjes (leuk als cadeau) kosten € 37,50 en zijn te bestellen via het bestelformulier, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen. Opsturen is ook mogelijk. Verzendkosten zijn € 8,60.

Klik hier voor meer foto’s van dit tafelsetje. 

Huwelijksservies

Voor een verloofd stel uit Amersfoort heb ik een huwelijksservies gemaakt. Ze maakten een lijst met serviesonderdelen die ze graag wilden hebben. Deze lijst hebben we op de website geplaatst (achter een login), zodat de gasten konden zien wat ze konden bestellen. Zo was er voor elke portemonnee wel iets (van 10-100 euro) om te geven. Het liep als een trein, want het hele servies is gekocht door de huwelijksgasten!

Vaas

In 2013 heb ik deze vaas ontworpen voor een familie uit de buurt van Driebergen. Zij hadden een nieuwe kast en wilden daar een mooie ‘blikvanger’ in. Toen zijn we met elkaar gaan kijken welke vormen ze mooi vonden. Uiteindelijk is het dit ontwerp geworden.

Urn

Voor een familie uit Houten heb ik deze urn gemaakt. Hun dochtertje was een keer bij een kinderfeestje bij mij geweest. Toen haar grootvader overleed zochten ze een bijzondere urn en kwamen ze bij mij uit. In overleg met de familie heb ik toen deze vorm ontwikkeld.

  • Groepje preparaatpotten
  • Tulpenvaas Serviesfabriekje speciale opdracht 267px
  • compost-toren
  • Quartospel met Anton en Floortje
  • IMG_0496 Tafelsetje La Provence
  • Huwelijksservies Serviesfabriekje
  • IMG_8848 vaas
  • IMG_5953 Urn