Tulpenvazen en Unica

Hier ziet u een selectie van mijn Tulpenvazen en Unica oftewel vrij werk. Dit zijn stuk voor stuk unieke objecten die ik niet in serie maak. Als ik merk dat het ontwerp erg wordt gewaardeerd, maak ik er een serie van om het aan de vaste collectie toe te voegen.

Lees meer over het ontwerpproces in 'kunst en ambacht'.
IMG_7536 268pxIMG_6392 Driedelige tulpenvaas 268pxTulpenvazen serviesfabriekjevoetvazen serviesfabriekjeGroep minivaasjes serviesfabriekjeUnica vaasjes serviesfabriekje

Drievoudige tulpenvaas (met bloemen)

Voor de bekende keramiekdagen in Gouda die jaarlijks met Hemelvaart plaatsvinden, heb ik (thema was ‘spectaculair) een driedelige tulpenvaas gemaakt. Deze vaas bestaat uit drie losse gedeeltes die gestapeld één vaas vormen, maar ze kunnen ook los van elkaar gebruikt worden. Dankzij de hoogte is het mogelijk om er veel bloemen in te plaatsen. Hij is dus heel geschikt voor grote ruimtes. Zonder bloemen is het ook een mooie ‘eyecatcher’.

De prijs is 475 euro.

Een vergelijkbaar exemplaar als deze is te bestellen.

Driedelige tulpenvaas

Een foto van een driedelige tulpenvaas. Dit is een wat strakker model. De hoogte is 62 cm.

Deze tulpenvaas is te koop voor 475 euro. U kunt hem in het atelier komen bekijken, of op één van de markten waar ik sta.

Zie meer informatie bij de foto van de tulpenvaas met bloemen in deze fotogallery.

Tulpenvazen

Gebaseerd op de beroemde tulpenvazen uit de Gouden eeuw heb ik een serie witte tulpenvazen ontworpen die passen in onze modern ingerichte huizen. De hoogte is ca. 25-30 cm

Eerst draai ik de basisvorm op de draaischijf, waarna ik los de halsjes draai. Daarna maak ik gaten in de grote vaas en monteer daar de halsjes in. Dat is een erg precies karweitje. Vervolgens mogen ze drogen, bak ik ze, glazuur ze en bak ze af op 1250 graden.

Deze tulpenvazen zijn te koop voor ca 95-175 euro per stuk. Op aanvraag kan ik kleine series van deze vormen maken, of een door u bedacht ontwerp.

Voetvazen

Deze vazen met een brede voet heb ik ontwikkeld en gemaakt voor grotere boeketten of voor (paas)takken. Door de brede voet valt hij niet snel om. Maar ook zonder bloemen zijn ze mooi om te zien op een kast of in de vensterbank. Prijs op aanvraag (ca. 75 euro).

De voetvazen zijn te bestellen via het bestelformulier.

Minivaasjes

Regelmatig maak ik minivaasjes van 5-10 cm. Dit zijn stuk voor stuk unieke vaasjes. Geen één is precies hetzelfde als een ander. Mensen kopen graag een groepje van drie om als kunstobject in de vensterbank of op een kast te zetten. Ze zijn ideaal voor 1 bloemetje.

De minivaasjes zijn ook te zien in ‘vazen, potten en schalen‘.

Ze zijn te koop in mijn atelier of als ik op een markt sta. Opsturen kan ook.

Unicavaasjes 10-15 cm

Dit type vaasje is eigenlijk een minivaasje, maar dan wat groter. Het zijn altijd unieke exemplaren, geen één is er hetzelfde. Ze hebben een smal halsje, waardoor er meestal maar één bloemetje in kan.

Ze kosten 17,50 euro per stuk.

Ik heb er altijd wel wat op voorraad. U kunt ze hier bestellen, of kom langs op het atelier.

  • IMG_7536 268px
  • IMG_6392 Driedelige tulpenvaas 268px
  • Tulpenvazen serviesfabriekje
  • voetvazen serviesfabriekje
  • Groep minivaasjes serviesfabriekje
  • Unica vaasjes serviesfabriekje