Serviesfabriekje exposeert bij restaurant La Provence

Deze lente en zomer is bij restaurant La Provence in Driebergen een expositie van werk van Floortje Roetemeijer van keramisch atelier Het Serviesfabriekje te zien. Als u bij La Provence gaat eten kunt u, tussen de gangen door, rustig de kast bekijken die is ingericht met allerlei werk dat door Floortje is ontwikkeld en door haar volledig met de hand is gemaakt. Ook maakt La Provence sinds kort gebruik van servies dat momenteel door Floortje wordt ontworpen. Een mooie combinatie van lekker eten met mooi keramiek.

Lekker eten
La Provence, gelegen aan de Hoofdstraat in Driebergen, bestaat al 40 jaar en het wordt sinds 17 jaar gerund door chefkok Andre van Alten, samen met zijn partner Tanja Klok. In deze periode heeft het restaurant zich steeds verder ontwikkeld, met sinds 2011 een Michelinster als kroon op het werk.

Tanja: “Wij houden erg van servies. Wij zijn altijd op zoek naar mooi en nieuw servies waarmee we onze gasten kunnen verrassen. Daarbij gebruiken wij ook veel streekproducten. Het Serviesfabriekje combineert die passies perfect, want het wordt in Driebergen gemaakt. Daarnaast vinden wij het gewoon erg mooi, kunstzinnig ontworpen. Het past goed bij de kwaliteit die wij zoeken bij La Provence.”

Tafelsetje ontwikkeld
Floortje heeft ook voor La Provence een aantal serviesonderdelen ontwikkeld waaronder een tafelsetje. “Het tafelsetje bestaat uit een schotel met een kannetje voor olie en bakjes voor boter en zout. Dat staat standaard op de tafels. Daarnaast heb ik een kommetje met een dekseltje gemaakt. Daar kan de chef leuke, verrassende gerechtjes op serveren. Als de gasten het mooi vinden, kunnen ze het bij ons kopen.” Lees hier meer over hoe u het tafelsetje aan kunt schaffen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over La Provence op hun website